Ημ/νία: 08/04/2022

Η Πολωνία αναμένει συρρίκνωση του πληθυσμού χοίρων τους επόμενους μήνες

Η Πολωνία αναμένει συρρίκνωση του πληθυσμού χοίρων τους επόμενους μήνες

Έχει ήδη αναφερθεί μείωση στον πληθυσμό των χοιρομητέρων στις φάρμες και οι εισαγωγές χοιριδίων από τη Δανία μειώθηκαν κατά 18%.

Το απόθεμα των πολωνικών χοίρων θα μειωθεί φέτος, σύμφωνα με την PolPig. Για το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι εισαγωγές χοιριδίων μειώθηκαν κατά 18% και η μείωση ενισχύθηκε από τη σημαντική μείωση του αριθμού των χοιρομητέρων. "Η μείωση των εισαγωγών χοιριδίων, σε συνδυασμό με τη μείωση του αποθέματος εγχώριων χοιρομητέρων, σημαίνει ότι θα εμφανιστεί κενό στην προσφορά χοίρων πάχυνσης. Λόγω των μεγαλύτερων εμπορικών παραγγελιών του Πάσχα και του αυξανόμενου αριθμού προσφύγων από την Ουκρανία, αναμένουμε η αυξανόμενη τάση των τιμών να συνεχιστεί στο εγγύς μέλλον, παρά την ανατίμηση του ζλότι έναντι του ευρώ», ανακοίνωσε η PolPig σε δελτίο τύπου.

Επί του παρόντος, η μέση τιμή του χοιρινού κρέατος στην Πολωνία είναι περίπου 1,88 €/kg σφαγίου, σε αντίστοιχα επίπεδα με άλλες χώρες παραγωγής της ΕΕ. Οι τιμές αγοράς των χοίρων σε βάρος μετά τη σφαγή σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν (+ 11 ₵), στη Δανία (+10 ₵), στην Ισπανία (+7 ₵), στο Βέλγιο (+3 ₵) και στην Ολλανδία (+2 ₵). Στη Γερμανία, στις αρχές Απριλίου, η τιμή των χοίρων πάχυνσης αυξήθηκε σε 1,95 € / kg (+3 ₵).

Η κατάσταση στην αγορά χοίρων της ΕΕ είναι λίγο περίεργη, καθώς υπολογίζεται μια υπερπαραγωγή σχεδόν 2 εκατομμυρίων τόνων χοιρινού κρέατος για φέτος. Την ίδια ώρα, τα σφαγεία διαμαρτύρονται για την έλλειψη πρώτης ύλης στην αγορά. Τα σφαγεία ανέφεραν επίσης ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στη χρήση της πλήρους ικανότητας σφαγής τους. Ορισμένα εργοστάσια εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν τη σφαγή σε 4 ημέρες την εβδομάδα λόγω της χαμηλής προσφοράς πρώτης ύλης.
Photo by Fi Jones on Unsplash
Share this:
Πηγή: