Ημ/νία: 18/04/2022

Αγορά κρέατος Φεβρουάριος 2022

Αγορά κρέατος Φεβρουάριος 2022

Η CEVA δημοσίευσε πληροφορίες για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την αγορά του κρέατος, των σιτηρών καθώς και της ενέργειας για τις χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ, την Βραζιλία και την Κίνα.

Σύμφωνα με τη CEVA, αβεβαιότητα επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Οι τιμές της ενέργειας και των ζωοτροφών «εκρήγνυνται» λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η αναταραχή για την παγκόσμια προσφορά τροφίμων αυξάνεται, οδηγώντας σε πληθωρισμό και επαναπροσανατολισμό των επιλογών παραγωγής.

Ευρώπη - Λόγω της απότομης μείωσης του πληθυσμού των χοίρων, η προσφορά μειώνεται πλέον και θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Αυτό οδήγησε σε εξαιρετικά ταχεία αύξηση των τιμών των χοίρων. Ωστόσο, λόγω της αύξησης του κόστους των ζωοτροφών, η μέση κερδοφορία της χοιροτροφίας παραμένει αρνητική.

ΗΠΑ - Οι τιμές των χοίρων αυξάνονται απότομα λόγω της μείωσης της προσφοράς, της καλής εθνικής ζήτησης και της αύξησης των εξαγωγών χοιρινού κρέατος στο Μεξικό. Υπάρχει επίσης κίνδυνος αύξησης του κόστους των ζωοτροφών στις ΗΠΑ, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τα κέρδη των εκμεταλλεύσεων.

Βραζιλία - Μικρή αύξηση από το χαμηλό επίπεδο της τιμής του χοίρου τον Φεβρουάριο. Λόγω της αύξησης της διεθνούς αγοράς για τον αραβόσιτο και τη σόγια, η επιλογή εξαγωγής πρώτων υλών αντί για εξαγωγή χοιρινού κρέατος γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο προσωρινά μια νέα αύξηση της παραγωγής χοίρων.

Κίνα - Η χαμηλή τιμή χοιρινού κρέατος παραμένει λόγω του συνδυασμού της υψηλής προσφοράς και της χαμηλής ζήτησης για χοιρινό. Τα νέα κρούσματα του Covid εξηγούν αυτή τη χαμηλή ζήτηση. Οι χοιροτρόφοι υφίστανται μεγάλες απώλειες, οι οποίες μάλιστα θα αυξηθούν λόγω των υψηλών τιμών των ζωοτροφών.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας εδώ.

Photo by Markus Winkler on Unsplash
Share this:
Πηγή: