Ημ/νία: 21/06/2018

Τεχνητή νοημοσύνη από Alibaba γυμνάζει χοίρους

Τεχνητή νοημοσύνη από Alibaba γυμνάζει χοίρους

Η Alibaba ξεκινά ένα γεωργικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που θέλει τα γουρούνια να τρέχουν 200 χλμ, αντί να ζυγίζουν 200 κιλά βοηθώντας κατ’ επέκταση στην παραγωγή πιο υγιεινών και θρεπτικών ζωοκομικών προϊόντων.
«Θέλουμε να πουλήσουμε ένα γουρούνι που έχει τρέξει 200 χλμ αντί για ένα γουρούνι που ζυγίζει 200 κιλά», είπε ο Χου Ξιαομινγκ, πρόεδρος της Alibaba Cloud, μια θυγατρική του κινεζικού κολοσσού στο διαδικτυακό εμπόριο, Alibaba Group.

Στο Συνέδριο Υπολογιστικής 2018: Σύνοδος Κορυφής Σαγκάης στις 7 Ιουνίου, η εταιρεία παρουσίασε επίσημα το ET Agricultural Brain, ένα πρόγραμμα που αναμένεται ότι θα πετύχει μια σε βάθος «μίξη» της τεχνητής νοημοσύνης.

Μέχρι τώρα το σύστημα έχει ήδη εφαρμοστεί για την εκτροφή χοίρων καθώς και για την καλλιέργεια μήλων και πεπονιών. «Ευελπιστούμε ότι η τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αγρότες και τις επιχειρήσεις στην παραγωγή πιο ασφαλών και πιο θρεπτικών προϊόντων, που σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος για αυτούς», υπογράμμισε ο Χου Ξιαομινγκ.

Συγκεκριμένα, κάθε γουρούνι θα έχει ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, στο οποίο θα αναγράφονται τα χαρακτηριστικά της φυλής του, η ηλικία του, το βάρος του, η ποσότητα και το είδος τροφής που έχει καταναλώσει, η συχνότητα άσκησης καθώς και η κατάσταση το ιστορικό ασθενειών του από την γέννα, ώστε ο κτηνοτρόφος να μην χάνει χρόνο με την χειρόγραφη καταγραφή των πληροφοριών αυτών.

Σύμφωνα με τον Σου Ζιμένγκ, επικεφαλής ερευνητή της Tequ Group, ενός εκ των μεγαλύτερων συνεργατών της Alibaba Cloud, ένα γουρούνι  βγάζει διαφορετικούς ήχους την ώρα που τρώει και κοιμάται όταν είναι  υγειές, από όταν είναι άρρωστο.  Το σύστημα ET Agricultural Brain μπορεί να διακρίνει το κατά πόσο ένα γουρούνι είναι άρρωστο, αναλύοντας ηχητικά δεδομένα καθώς και την θερμοκρασία τους μέσω υπέρυθρων εικόνων.

Οι κτηνοτροφικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με κάμερες οι οποίες καταγράφουν τα στατιτιστικά των γουρουνιών ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούν την απόσταση, την διάρκεια καθώς και την συχνότητα των κινήσεών τους. Έτσι, τα γουρούνια που αποτυγχάνουν να ανταπεξέλθουν στα επιθυμητά στάνταρτς άσκησης, θα βγαίνουν  έξω για να κάψουν λίγο  λίπος.

Ο CEO της Tequ Group, Βανγκ Ντέγκεν, είπε ότι το  πρόγραμμα όχι μόνο θα συμβάλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και στην αύξηση της προστασίας των τροφίμων, αλλά ακόμα θα εξοικονομεί ενέργεια και θα μειώσει τις εκπομπές.

Η βαθμολογία της Κίνας στον  δείκτη PSY, έναν σημαντικό δείκτη αποδοτικότητας της βιομηχανίας χοίρων, ήταν 18 την περασμένη χρονιά, ενώ για τις Ευρωπαϊκές χώρες και άλλες αναπτυγμένες χώρες, ο δείκτης αυτός ξεπερνάει το 24. «Αυτό το «αγροτικό μυαλό» θα βελτιώσει τον δείκτη PSY μέσω της τεχνολογίας, εκτινάσσοντας την απόδοση της βιομηχανίας της Κίνας, ώστε να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τις πιο ανεπτυγμένες χώρες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό».
Share this:
Πηγή: