Ημ/νία: 14/04/2021

Συνάντηση με τον ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό

Συνάντηση με τον ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό είχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος την Δευτέρα 12/4/2021.

Από την ομοσπονδία συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Μπούρας Ιωάννης, οι αντιπρόεδροι κ. Στραβογιάννης Δημήτρης , Κελαιδίτης Γεώργιος και ο κ. Τσιαμάκης Κωνσταντίνος.

Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο και η ανάγκη αποζημίωσης των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εισηγηθεί την αποζημίωση του κλάδου στο Υπουργείο Οικονομικών και αναμένει την έγκριση.

Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων όπου εκεί ο υπουργός ενημέρωσε την Ομοσπονδία για τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο για την αποτροπή εισόδου της νόσου στη χώρα,μεταξύ των οποίων την επαναπρόσληψη 35 κτηνιάτρων οι οποίοι θα τοποθετηθούν με συγκεκριμένες αρμοδιότητες στην βόρεια Ελλάδα.

Επίσης συζητήθηκαν το θέμα της πάταξης των παράνομων ελληνοποιήσεων, ο εναρμονισμός του κλάδου στις Ευρωπαικές οδηγίες για παύση της κοπής της ουράς, η προκήρυξη μέτρου μέσω του ΠΑΑ για την ενίσχυση της βιοασφάλειας των χοιροστασίων καθώς επίσης ζητήθηκε από τον υπουργό σε επόμενες προκηρύξεις επενδυτικών προγραμμάτων (Σχέδια Βελτίωσης) η χοιροτροφία να οριστεί ως κλάδος προτεραιότητας.
Share this:
Πηγή: