Ημ/νία: 21/05/2021

Παγκόσμιο διαδικτυακό συνέδριο χοιροτροφίας στις 26 Μαΐου

Παγκόσμιο διαδικτυακό συνέδριο χοιροτροφίας στις 26 Μαΐου

Στις 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό παγκόσμιο συνέδριο χοιροτροφίας   

Αύξησης των χοίρων της Κίνας, ΑΠΧ, αντι-αγωνικές πρωτοβουλίες, οικονονική ενημέρωση, αναβάθμιση των προϊόντων, κ.α. 

Στην ατζέντα:

Δικαίωμα στην εκτροφή και άλλες επιθέσεις κατά της κτηνοτροφίας: Πού βρισκόμαστε;
Η πρόταση 12 στην Καλιφόρνια, η ερώτηση 3 στην Μασαχουσέτη και μια πρόταση ψηφοφορίας στο Όρεγκον μπορούν ενδεχομένως το 2022 να ποινικοποιήσουν την εκτροφή ζώων προς κατανάλωση χαρακτηρίζοντας τη σφαγή τους ως ακραία κακοποίηση και τον επαναπροσδιορισμό της τεχνητής γονιμοποίησης και ευνουχισμού ως σεξουαλική επίθεση. Επιπλέον, το δικαίωμα στην εκτροφή βάλεται. Ο Gary H. Baise, διευθυντής της Olsson Frank Weeda στην Ουάσιγκτον, D.C., μας ενημερώνει σχετικά με αυτά τα ζητήματα και μιλά για τα επόμενα βήματα στις νομικές εξελίξεις, αλλά και για τις κινήσεις των εκτροφέων. 

Από τις χοιρομητέρες στην  ΑΠΧ: Τι συμβαίνει στην Κίνα
Ο Michael Ellerman, Αντιπρόεδρος της Γενικής Διεύθυνσης της Aspire, ενημερώνει από την Κίνα. 

Μελέτη: Μπορούν οι επιστήμονες να αναπτύξουν ένα καλύτερο εμβόλιο κατά των παραλλαγών PRRS;
Οι ερευνητές του University of Minnesota College of Veterinary Medicine έχουν εντοπίσει συγκεκριμένα Β κύτταρα με την ικανότητα να εξουδετερώνουν το αναπαραγωγικό και αναπνευστικό σύνδρομο χοίρων (PRRS), το οποίο μπορεί να κοστίσει στους παραγωγούς χοιρινού κρέατος των ΗΠΑ σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια ετησίως. Αυτό το εύρημα θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για πιο αποτελεσματικά εμβόλια έναντι όχι μόνο ελαφρώς διαφορετικών παραλλαγών του ιού PRRS (PRRSV), αλλά και άλλων παθογόνων. Μιλάει η Cheryl M.T. Ο Dvorak, μία από τους ερευνητές που συμμετείχαν σε αυτό το έργο, για να μάθετε περισσότερα και τι θα μπορούσε ενδεχομένως να σημαίνει για τη λειτουργία σας.

ΑΠΧ του Βιετνάμ: Τι συμβαίνει τώρα και τι συμπεραίνουμε από τα στοιχεία που συγκεντρώνει το The Swine Health Information Center; Τα αποτελέσματα αρχίζουν να εμφανίζονται και λαμβάνουμε μια ενημέρωση από τον Δρ. Paul Sundberg σχετικά με το τι δείχνουν. Θα συζητήσουμε επίσης τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επέκταση της κτηνιατρικής κάλυψης στο Βιετνάμ.

Αναβάθμιση της θρεπτικής αξίας των προϊόντων μέσω ζύμωσης στερεάς κατάστασης
Υπάρχει η ανάγκη συμπερίληψης συστατικών ζωοτροφών στα δελτία μας που μπορούν να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής χοιρινού κρέατος και να βοηθήσουν τους αγρότες να διαχειριστούν το κόστος των ζωοτροφών. Ωστόσο, η χαμηλή διατροφική αποτελεσματικότητα των συστατικών τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες μπορεί να περιορίσει τη συνολική χρήση τους. Ωστόσο, η βελτίωση της διατροφικής αποτελεσματικότητας θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη χρήση διαδικασιών που αυξάνουν τη συγκέντρωση σημαντικών θρεπτικών συστατικών στα συστατικά των ζωοτροφών. Μιλάμε με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα πίσω από αυτήν την προσπάθεια για να μας ενημερώσουν για τις μελλοντικές δυνατότητες.

Ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εκτροφέων χοίρων και μελών της βιομηχανίας
Από το 2005, το U.S. Pork Center of Excellence (USPCE) έχει προσθέσει αξία στη βιομηχανία χοιρινού κρέατος διευκολύνοντας την έρευνα και τη μάθηση για τους παραγωγούς χοιρινού κρέατος των ΗΠΑ μέσω της εθνικής συνεργασίας. Το USPCE έχει δύο προγράμματα για να επεκτείνει την έκθεση των μαθητών σε έργα που σχετίζονται με τη βιομηχανία των χοίρων. Μιλάμε με τον διευθυντή προγράμματος USPCS Chelsey VanGenderen για να μάθουμε περισσότερα.

Μια ματιά στα μέσα του έτους: 
Ποιο είναι το μέλλον της αγοράς χοίρων όσον αφορά τις τιμές και την κερδοφορία; Ο Dennis Smith, ένας μεσίτης εμπορευμάτων που ειδικεύεται στο εμπόριο σιτηρών και κτηνοτροφίας με την Archer Financial και ο David Bauer, ανώτερος αναλυτής της αγοράς, Provimi / Cargill, μοιράζονται τις γνώσεις και τις προβλέψεις τους.

Θα είναι μια μέρα ευκαιριών δικτύωσης, επίσκεψης σελίδων και πόρων εκθετών, ζωντανών συζητήσεων και νέων προϊόντων για εξερεύνηση.

Αν δεν μπορείτε να συμμετάσχετε την ίδια ημέρα, η εγγραφή σας επιτρέπει την πρόσβαση στα αρχεία παρουσίασης της εκδήλωσης όποτε θέλετε.


Αν επιθυμείτε να λάβετε μέρος, δηλωστε τη συμμετοχή σας εδώ!
 
Share this:
Πηγή: