Ημ/νία: 08/07/2022

Νέα μείωση του πληθυσμού των χοίρων στη Γερμανία

Νέα μείωση του πληθυσμού των χοίρων στη Γερμανία

Ο αριθμός των χοίρων στη Γερμανία έχει μειωθεί στο χαμηλότερο αριθμό από την επανένωση της χώρας το 1990, λόγω της πτώσης της κερδοφορίας και της συνεχιζόμενης αναστάτωσης που προκαλείται από την αφρικανική πανώλη των χοίρων.

Ο πληθυσμός αριθμούσε 22,3 εκατομμύρια στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σημειώνοντας μείωση 1,5 εκατομμυρίου, ή 6,3%, στην έρευνα για τα ζώα του Νοεμβρίου, και είναι η τρίτη σημαντική μείωση στη σειρά.

Ο πληθυσμός των χοίρων μειώθηκε κατά 2,4 εκατομμύρια, σχεδόν 10%, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021 και τώρα είναι ο μικρότερος αριθμός από την επανένωση της χώρας το 1990, όταν εκτρέφονταν 30,8 εκατομμύρια χοίροι.

"Οι πρόσφατες κακές συνθήκες της αγοράς και η έλλειψη κερδοφορίας, που προϋπήρχε της παρουσίας της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στο γερμανικό κοπάδι αγριόχοιρων, θα επηρεάσουν αυτή τη μείωση. Υπήρχαν επίσης υποκείμενες ανησυχίες για κάποιο χρονικό διάστημα σχετικά με ρυθμιστικές αλλαγές", σύμφωνα με την AHDB (Συμβούλιο Ανάπτυξης Γεωργίας και Κηπουρικής).

Η έρευνα υπογραμμίζει επίσης μια μεγάλη πτώση στον αριθμό των εκμεταλλεύσεων που εκτρέφουν χοίρους, ο οποίος μειώθηκε κατά 10% από έτος σε έτος σε 17.900. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γερμανικές προμήθειες χοίρων πρόκειται να συρρικνωθούν, με μειώσεις να αναμένεται για κάποιο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε η AHDB.

Η κατάσταση στη Γερμανία θα επιδεινωθεί μόνο με την πρόσφατη ανακάλυψη ΑΠΧ σε χοίρους στην πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Κάτω Σαξονίας, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω σημαντική αναστάτωση.

Οι συνολικές προμήθειες της ΕΕ προβλέπεται επίσης να μειωθούν, παρά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του ισπανικού πληθυσμού, ο οποίος παίρνει τη θέση της Γερμανίας ως τον μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη.

Photo by Sandy Millar on Unsplash
Share this:
Πηγή: