Ημ/νία: 23/10/2020

Επιβεβαιώθηκαν 70 περιπτώσεις ΑΠΧ στη Γερμανία

Επιβεβαιώθηκαν 70 περιπτώσεις ΑΠΧ στη Γερμανία

15 νέες περιπτώσεις εμφανίστηκαν σε μία εβδομάδα, ενώ δεκάδες πτώματα σε ένα νησί δεν υπολογίστηκαν στα στατιστικά.

15 νέες περιπτώσεις ΑΠΧ σε αγριόχοιρους που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα αύξησαν τον αριθμό των κρουσμάτων που ανέφερε η Γερμανία στα 70, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που κυκλοφόρησαν στις αρχές της εβδομάδας. Ωστόσο, ένας αριθμός πτωμάτων που εντοπίστηκαν σε ένα νησί σε ποταμό μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας δεν έχουν ελεγχθεί λόγω υπολειμμάτων πυρομαχικών από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέχρι στιγμής, η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει έναν ηλεκτρικό φράκτη σε ολόκληρο το νησί για να περιορίσει τους υπόλοιπους αγριόχοιρους που βρίσκονται στην περιοχή.

Μέχρι τώρα, όλα τα σημεία όπου εντοπίστηκαν τα νέα πτώματα βρίσκονται στις προηγούμενες καταγεγραμμένες περιοχές. Η περιφέρεια Oder-Spree έχει συνολικά 54 μολυσμένους με ΑΠΧ αγριόχοιρους,  η Spree-Neisse 13 και η περιοχή Märkisch-Oderland 3. Σε αυτές τις περιοχές, υπάρχουν 300 εκτροφεία χοίρων και περίπου 85.000 ζώα, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας. Μερικοί από αυτούς τους χοίρους έχουν ήδη σφαγιαστεί και έχουν προωθηθεί στην κατανάλωση. Οι Υπουργοί Γεωργίας από την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία κλήθηκαν από τη Γερμανίδα ομόλογό τους Julia Klockner να συζητήσουν την περίπτωση μιας «λευκής ζώνης» χωρίς αγριόχοιρους στην περιοχή των συνόρων. Η υπουργός Klockner ανακοίνωσε ότι έχει λάβει οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή ενός συμπαγούς φράκτη στα σύνορα με την Πολωνία.

Ο ανθρώπινος παράγοντας αυξάνει τον κίνδυνο

"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξάπλωσης της ΑΠΧ είναι ακόμα ο ανθρώπινος παράγοντας", τόνισε η Υπουργός Γεωργίας της Σαξονίας-Άνχαλτ, Καθηγήτρια Claudia Dalbert, αναφερόμενη στην πιθανότητα μόλυνσης μέσω ακατάλληλης διάθεσης προϊόντων χοιρινού κρέατος που περιέχουν τον ιό ως πηγή της επιδημίας. Οι περιορισμοί για τους αγρότες της περιοχής εφαρμόζονται προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε μόλυνση και εξάπλωση του ιού σε άλλες ζώνες. Από την αρχή της επιδημίας, στις 12 Σεπτεμβρίου, η Γερμανία έχει χάσει την πρόσβασή της σε πολλές εξαγωγικές αγορές στην Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Βόρεια Αμερική. Περισσότεροι από 300.000 τόνοι χοιρινού κρέατος που προορίζονταν για εξαγωγή στην κινεζική αγορά φέτος αναμένεται να παραδοθούν στην αγορά της ΕΕ. Η μέση τιμή χοιρινού κρέατος στη Γερμανία έχει χάσει 0,20 € τις τελευταίες 30 ημέρες.

Photo by Ed van duijn on Unsplash
Share this:
Πηγή: