Ημ/νία: 28/05/2021

Eπιδημία ΑΠΧ στη Νιγηρία σκοτώνει 311 χοίρους

Eπιδημία ΑΠΧ στη Νιγηρία σκοτώνει 311 χοίρους

Τουλάχιστον 311 χοίροι στην πολιτεία Ebonyi της Νιγηρίας, πέθαναν μετά από ξέσπασμα ΑΠΧ , σύμφωνα με έκθεση της Independent Nigeria.

Ο κτηνοτρόφος και πρώην πρόεδρος της Βασικής Εκπαίδευσης της Πολιτείας Ebonyi, αρχηγός Austin Igwe Edeze είπε ότι έχει χάσει 250 χοίρους από τον ιό. Ένας άλλος αγρότης, ο κ. Josephine Igwe είπε στον ανταποκριτή της Independent ότι έχασε 12 χοίρους.

Η Ένωση κτηνοτρόφων της Ebonyi έχει πλέον απαγορεύσει την πώληση χοίρων στην πολιτεία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης, αρχηγός Mike Udenwe, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Abakaliki, την πρωτεύουσα του κράτους

Ο κ. Udenwe είπε: «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός των χοίρων στην πολιτεία Ebonyi εκτιμάται σε 50.000 με εκτιμώμενη αξία N8bn. Εκτιμάται επίσης ότι η άμεση και έμμεση απασχόληση ειδικευμένου και ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού στην αλυσίδα παραγωγής χοίρων της πολιτείας Ebonyi είναι περίπου πέντε χιλιάδες εργαζόμενοι και η κατανάλωση χοιρινού κρέατος συνεισφέρει περίπου 30% πρωτεΐνη στους τύπους επισιτιστικής ασφάλειας του κράτους.

«Έχουμε χάσει 311 χοίρους αξίας περίπου N10,5 εκατομμυρίων. Η αφρικανική πανώλη των χοίρων δεν έχει καμία θεραπεία, δεν υπάρχει εμβόλιο ή κανένα φάρμακο για τώρα, αλλά η συμβουλή μου στους κτηνοτρόφους είναι να διατηρήσουν την ασφάλεια.

«Όταν ξεκινήσαμε νωρίς, καλούμε τους φίλους μας να έρθουν και να δουν τα γουρούνια μας. Μοιάζει με ζωολογικό κήπο όπου οποιοσδήποτε πηγαίνει να δει χοίρους με αποτέλεσμα, ακόμα και οι έμποροι και οι κτηνίατροι να είναι εξίσου φορείς της ΑΠΧ. 

«Έχουμε εκδόσει ανακοίνωση για να σταματήσουν οι πωλήσεις χοίρων προς το παρόν, έτσι ώστε οι χοιροτρόφοι να μην έρχονται να αγοράσουν χοίρους από τα αγροκτήματά σας, επειδή χρησιμοποιούν το ίδιο όχημα, τα ίδια παπούτσια, τα ίδια ρούχα, τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούν από φάρμα σε φάρμα. Επομένως, προς το παρόν, δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις σε χοιροτροφεία και εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στη μονάδα σας, προσπαθήστε να το περιορίσετε."


Photo by Fi Jones on Unsplash
 
Share this:
Πηγή: